Tonny548 » Specials » Zelfkennis
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan

Persoonlijke groei, door jezelf te leren kennen

Jezelf leren kennen, en daardoor groeien als mens is een ontwikkeling die je leven lang duurt. Door naar jezelf te kijken, en naar je gevoel te luisteren, kom je vaak veel te weten. Als je eenmaal inzicht in jezelf hebt, geeft je dat de mogelijkheid om je leven op jouw manier te leven.

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei betekent eigenlijk dat je steeds meer gaat ontdekken wat je sterke, en je zwakke punten zijn. Het betekent ook dat je inzicht krijgt in wat voor jou belangrijk is, en wat helemaal niet. Hoe meer je leert luisteren naar je gevoel, hoe beter je kunt besluiten wat voor jou goed is, en wat niet. Hierdoor kun je keuzes maken waar jij je goed bij voelt, en die je gelukkig maken.

Je moet er wel iets voor doen

Persoonlijke groei is niet iets wat zomaar komt aanwaaien,en je zult er soms hard voor moeten werken. Je zult "oud zeer" tegenkomen in jezelf, en je zult dit moeten opruimen. Vaak gaat dat gepaard met de nodige pijn en verdriet die daarbij loskomt. Je zult je angsten onder ogen moeten komen, en stappen zetten die je eigenlijk niet durft, of eng vindt. Juist door te doen waar je bang voor bent, zal de angst verminderen of verdwijnen.

Worden wie je bent

Ieder mens wordt in eerste instantie gevormd door zijn ouders, en hun opvoeding. Als je aan je eigen leven gaat beginnen, zul je moeten gaan ontdekken, hoe jij daar invulling aan wilt geven. Op de weg naar jezelf vinden, zul je veel hindernissen tegenkomen, die je allemaal moet nemen om verder te komen. Het spreekwoord zegt: "Als je bij de roos wilt komen, zul je eerst over de steel met de doorns moeten klimmen".

Het aardigheidsyndroom

Als je het vreselijk vind als iemand je niet leuk vindt, en er daarom altijd bent, voor iedereen klaar staat, met iedereen rekening houdt, en in ieder persoon het beste ziet, heb je wellicht het aardi…

Introjecten, je kunt er last van hebben

Een introject is een norm of opvatting die je als kind hebt opgenomen, zonder je daarvan bewust te zijn. Deze introjecten krijg je van je ouders, de leerkrachten op school, familieleden, en alle ander…

Omgaan met negatieve mensen

Iedereen heeft geregeld te maken met negatieve mensen, en je kunt dit vaak herkennen omdat ze een ware aanslag op je energie zijn. Je voelt je daarna vaak ook neerslachtig, en vooral erg moe. Het best…
Gepubliceerd door Tonny548 op 06-02-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!