Tonny548 » Specials » Hondenmanieren
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan

Vrienden voor het leven

Als je een hond wil die je beste vriend kan worden, zijn er wel een aantal zaken waar je over moet nadenken, en moet weten zodat je een goede keus kunt maken. De hond moet passen bij je eigen persoonlijkheid, je gezin en je omstandigheden.

Een gezinslid erbij

Een hond is een gezinslid wat je erbij neemt, maar met andere behoeftes dan de rest van je gezin. Je zult je moeten verdiepen in het instinctmatig gedrag van je hond, zodat je hem een goed en gelukkig leven kunt bieden. Je zult tijd en energie moeten steken in de opvoeding, en verzorging de hond.

Er is zoveel keus

Er bestaan veel soorten hondenrassen waar je uit kunt kiezen, en daarnaast is er nog een enorm aanbod "kruisingen". Vaak zie je "door de bomen het bos niet meer", als je een hond wilt aanschaffen. Dan is er ook nog de vraag of het een teefje of een reutje moet worden, en een pup of een volwassen hond?

Kennis is macht

Hoe meer je je verdiept in de specifieke eigenschappen van hondenrassen, hoe beter je tot een keuze zult kunnen komen.
Overleg met de overige gezinsleden is vanzelfsprekend nodig, om tot een unaniem besluit te komen. De mate van activiteit, temperament, en karaktereigenschappen moeten doorslaggevend zijn, in plaats van een keuze te maken vanwege het uiterlijk van de hond.

Een hond is geen mens

De neiging van mensen om een hond te behandelen alsof het ook een mens is, komt vaak voor, en zorgt voor veel problemen. Honden trekken hier hele andere conclusies uit, dan de bedoeling van het baasje…

Pups van je hond

Als je besluit om je hond een nestje pups te laten krijgen, moet je hier van te voren heel grondig over nadenken. Vanzelfsprekend zul je je moeten verdiepen in alle aspecten die van belang kunnen zijn…
Gepubliceerd door Tonny548 op 30-01-2014, laatst gewijzigd op 30-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!